Romutuspalkkiokampanja alkoi 1.12.2020

Edustamiltamme merkeiltä löytyy paljon malleja, jotka täyttävät vaadittavat kriteerit.

Hyundai-mallit
Renault-mallit
Dacia-mallit
Suzuki-mallit

Tutustu valikoimaan ja ota yhteyttä. Autamme mielellämme.

----------------------------

Suomessa toteutetaan romutuspalkkiokampanja 1.12.2020-31.12.2021. Romutuspalkkiokampanjan aikana uuden auton ostaja saa 1 000 tai 2 000 euron romutuspalkkion valtion avustuksena uudesta lain edellytykset täyttävästä henkilöautosta, jos hän vie samalla romutettavaksi omistamansa vanhan liikennekäytössä olevan henkilöauton. Lisäksi autoala tukee romutuspalkkiota omalla 500 euron romutuspalkkiollaan.

Romutuskampanja.fi-sivustolle on koottu ohjeita romutuspalkkion soveltamiseen uuden auton hankinnassa. Muita romutuspalkkioon liittyviä ohjeita on koottu Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sivustolle.

Romutuspalkkiota haetaan Traficomista. Uuden auton ostaja voi hakea romutuspalkkiota, kun uuden auton tilaussopimus on tehty. Palkkio maksetaan hakijalle, kun uusi auto on rekisteröity. Joissakin tapauksissa auton ostaja voi myös valtuuttaa autoliikkeen hakemaan palkkiota puolestaan, jolloin romutuspalkkio hyvitetään auton hinnassa.

 

Romutuspalkkion tarkistuslista uuden auton ostajalle

1 Auto tulee luovuttaa kierrätykseen viralliseen vastaanottopisteeseen, josta auton omistaja saa romutustodistuksen.

Auton romuttaminen on Suomessa maksutonta. Valtuutettujen vastaanottopisteiden sijainnin voi tarkistaa Suomen Autokierrätyksen kotisivuilta (http://www.autokierratys.fi/) tai puhelinnumerosta 0800 05044.

2 Romutustodistus ja uuden auton tilaussopimus on päivätty aikavälille 1.12.2020–31.12.2021.

Auto tulee viedä romutettavaksi 1.12.2020-31.12.2021. Myös uusi auto tulee tilata samalla aikavälillä. Uusi romutuspalkkiolla tilattu auto tulee ensirekisteröidä viimeistään 31.3.2022.

3 Romutettavan auton ja tilalle hankitun uuden auton tulee molempien olla henkilöautoja.

Uusi auto voi olla osamaksulla hankittava henkilöauto. Leasingautoa romutuspalkkiolla ei voi vuokrata.

4 Romutuspalkkion voi hyödyntää samasta romutettavasta autosta vain kerran.

5 Romutettavan auton on pitänyt olla liikennekäytössä ainakin jonkin aikaa romutusvuotta edeltäneen vuoden aikana ja sen on oltava liikennekäytössä romutushetkellä.

Mikäli auto romutetaan joulukuussa 2020, sen on pitänyt olla liikennekäytössä ainakin jonkin aikaa vuonna 2019. Vastaavasti jos auto romutetaan vuonna 2021, auton on pitänyt olla ainakin jonkin aikaa liikennekäytössä vuoden 2020 aikana.

Liikennekäytössä olevasta autosta maksetaan ajoneuvovero ja autolla on oltava voimassaoleva vakuutus. Liikennekäytössäolo tarkoittaa eri asiaa kuin tieliikennekelpoisuus, joka edellyttää että auto on katsastettu ja ajokuntoinen. Romutettavan auton ei tarvitse olla tieliikennekelpoinen, vaan liikennekäytössä olo riittää.

6 Romutettavan auton on oltava vähintään 10 vuotta vanha.

Romutettava auto on otettu käyttöön ensimmäisen kerran 31.12.2010 tai sitä aiemmin.

7 Romutuspalkkio myönnetään vain yksityishenkilölle, joka on omistanut romutettavan auton tai ollut sen haltijana yhtäjaksoisesti ainakin vuoden ajan ennen romutuspäivää.

8 Romutuspalkkio myönnetään vain sellaisen uuden auton hankintaan, jonka CO2-päästöt ovat enintään 120 g/km, jos käyttövoima on bensiini tai diesel, ja enintään 95 g/km, jos auto on ladattava hybridi.

Kaasuautoille ja korkeaseosetanolia polttoaineenaan käyttäville autoille ei romutuspalkkiossa ole asetettu päästörajaa.

Täyssähköauton hankintaan voi yhdistää kotitalouksille tarkoitetun täyssähköautojen hankintatuen, jonka suuruus on 2 000 euroa.

Täyssähköauton hankintaan voi näin ollen saada yhteensä 4 500 euron romutuspalkkkion. Täyssähköautojen hankintatuesta on koottu lisätietoja Autoalan Tiedotuskeskuksen sivuille.

Tiedot sivustolta: romutuskampanja.fi

Edustamamme merkit